onbewoonbare woningen

Huis verkopen: een gids voor onbewoonbare woningen

Kan je een onbewoonbaar huis verkopen?

Ja, het verkopen van een onbewoonbaar huis is mogelijk, hoewel het proces uitdagend en tijdrovend kan zijn. Volg deze belangrijke stappen om een succesvolle verkoop te garanderen.

Essentiële overwegingen voor het verkopen van een onbewoonbaar huis

Openbaarmaking: Het is essentieel om alle potentiële kopers volledig te informeren over de staat van het huis. Transparante communicatie over eventuele gebreken of factoren die de bewoonbaarheid beïnvloeden, is cruciaal om latere juridische problemen te voorkomen.

Prijsstelling: De prijs voor een onbewoonbaar huis kan lager uitvallen, gezien de investering die kopers moeten doen om het huis bewoonbaar te maken. Stel een realistische prijs in om kopers aan te trekken.

Wettelijke vereisten: Onderzoek de lokale regelgeving met betrekking tot de verkoop van onbewoonbare woningen. Sommige gebieden vereisen specifieke voorwaarden die nageleefd moeten worden.

Doelgroep: Richt je op potentiële kopers zoals investeerders die geïnteresseerd zijn in het renoveren van onbewoonbare woningen. Dit vergroot de kans op een snelle verkoop.

Verkoopvoorwaarden: Overweeg flexibele verkoopvoorwaarden om het aanbod aantrekkelijker te maken, zoals financieringsmogelijkheden voor de renovatie of een verkoop ‘as-is’.

Professionele hulp: Schakel een makelaar of opkoper in met ervaring in onbewoonbare woningen. Hun expertise kan essentieel zijn voor een vlotte verkoop.

Verkoop zorgeloos je onbewoonbaar huis

Wil je je onbewoonbare woning zorgeloos verkopen? Bij Huizenkopers begeleiden we je graag bij elke stap van het proces. Neem gerust contact op voor meer informatie.

LEES ONZE ANDERE BLOGPOST

JIJ WIL JE HUIS SNEL VERKOPEN?

Snel een bod, zorgeloos en vlot!